Pár rad, při výběru dřezu

 

 

Dalo by se říci, že skoro každá práce v kuchyni se točí kolem dřezu. Příprava jídla, vaření a mytí použitého nádobí. Mít dřez, který nejlépe odpovídá vaším potřebám a životnímu stylu je k nezaplacení a je rozhodujícím faktorem pro efektivní kuchyň. Před výběrem dokonalého dřezu musíme si nejprve položit pár otázek.

 

Kolik komor pro mytí má mít dřez?

 

Dřezy jednokomorové a dvoukomorové na Doleo.cz

 

Co vše budete chtít umývat ve vašem dřezu? Jste domácí cukrář/ka a pro přípravu Vašich pochoutek používáte pekáče? Pokud ano, tak využijete spíše jednu velkou komoru pro mytí velkého kuchyňského náčiní. Můžete také zvolit dřez se dvěmi komorami, který většinou je vybaven jednou nadměrnou komorou pro mytí nádobí a jednou menší komorou pro oplachování ovoce a zeleniny, nebo pro likvidaci odpadu. Ujistěte se že obě komory jsou dostatečně velké.

 

Jaká velikost dřezu je pro Vás ta pravá?

 

12389_1413552515_htmlfull


Kromě toho, že se ujistíte, že velikost jednotlivých komor vyhovuje vašim potřebám, zvažte také celkovou velikost dřezu. Větší dřez poskytuje více prostoru pro mytí nádobí, ale také zabírá větší prostor na pracovní desce, kterého zvlášť v menších kuchyních není na zbyt. Také se ujistěte, že váš nový dřez zapadne do stávajících či nových skříní. Některé větší dřezy mohou vyžadovat větší skříňky, než obvyklou spodní skříňku o hloubce 60cm. 

Výrobci jsou si vědomi toto skutečností a u každého dřezu uvádí minimální velikost skříně.

Z jakého materiálu vybrat dřez?

Materiál dřezu neovlivňuje jenom jeho vzhled, ale hlavně jeho funkčnost a odolnost proti poškození. Můžete si vybrat dřezy nerezové nebo granitové.

Nerezové dřezy

Nerezové dřezy jsou velmi praktické, hygienické a cenově nejvíce dostupné. Vyznačují se velmi dobrou odolností vůči vodnímu kameni a chemikáliím. Nerez má také velmi dobrou mechanickou odolnost.

Granitové dřezy

Jejich odolnost proti mechanickému poškození je výborná a i přes vyšší pořizovací cenu jsou u zákazníků ty nejoblíbenější a to díky designu. Granitové dřezy si můžete vybrat v mnoha barvách a stylu. Jedna velká výhoda granitových dřezů je jejich tichost (při používání vydávají minimální hluk).

Keramické dřezy

Keramické dřezy se skvěle hodí do kuchyně v rustikálním až retro stylu. Mají vynikající odolnost vůči vysokým teplotám a neohrozí je žádný teplotní šok. Můžete na keramický dřez klidně položit rozpálenou pánev a povrch zůstane bez jaké kolik známky poškození. Nemusíte se ani bát vyklouznutí hrnce z ruky, jsou odolné i vůči nárazům. Nicméně při velkém nárazu se může projevit jejich vyšší křehkost než je u jiných typu dřezů.

Značky které prodáváme

Značky dřezů, které prodáváme na doleo.cz

Pokud si nevíte rady s montáží dřezu, tak navštivte náš montážní návod zde.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.