Jakou zvolit podlahu do Vaší kuchyně?

podlaha Doleo

 

Kuchyň je bezesporu jedním z nejvíce využívaných prostorů v domácnosti a proto by jsme při výběru podlahové krytiny do kuchyně měli být velmi důslední a snažit se vybrat takovou podlahu, která bude mít výborné vlastnosti. A jaké ty vlastnosti by měla mít kuchyňská podlaha?

Kuchyňská podlaha by měla být odolná proti mechanickému poškození, odolná proti vlhkosti a k tomu všemu by měla být snadno udržovatelná. Podle statistik je podlahová krytina v kuchyni nejvíce namáhána ze všech v domácnosti. Neustále posouváme židle po podlaze, při vaření nám cáká voda, i Michelinskému kuchaři občas spadne nějaké to kuchyňské náčiní na zem. A nikdo z nás nechce během prvních pár měsíců se dívat na škrábance či díry v podlaze.

Typy ideálních podlahových krytin do Vaší kuchyně

Vinylová podlaha

vinylová podlaha Doleo

Vinylové podlahy jsou výbornou volbou do kuchyně, jsou odolné proti mechanickému poškození, proti vlhkosti a mají výborné tepelné izolační vlastnosti. Vinylové podlahy do kuchyně jsou skvělé také tím, že jsou jednoduché na údržbu a to opravdu každý v kuchyni ocení. 

PVC podlaha

PVC podlaha Doleo

PVC podlahy neboli také syntetická linolea jsou velmi oblíbenou a využívanou podlahovou krytinou pro nenáročné uživatele. Syntetická linolea mají výborné zvukové i izolační vlastnosti a toto ocení nejen jeden Váš soused. PVC patří mezi pevné materiály a zároveň měkké na došlap. Pokud, ale vybíráte PVC do kuchyňských prostoru zvolte opravdu tvrdé PVC, které bude mít výborné mechanické vlastnosti. Pokud PVC položí odborník tak se ani po delší době nedeformuje a neztrácí svůj barevný odstín. 

Dřevěná podlaha

dřevěná podlaha Doleo

Dřevěná podlaha je vyrobená z přírodního materiálu a tudíž její vzhled je nenahraditelný. Dřevěné podlahy jsou velmi příjemné na došlap a skvěle udržují teplo. Většinou se vyrábí ze tří vrstev masivního dřeva. Při výběru dřevěné podlahy dbejte na její tvrdost, čím tvrdší dřevo tím lepší mechanické vlastnosti. Pokud si vyberete dřevěnou podlahu do kuchyně tak Vaše kuchyň dostane nenahraditelný přírodní vzhled. 

U dřevěné podlahy musíte dbát na její údržbu. Při umývání by jste měli používat vodu jen opravdu v nejnutnějších případech, protože vlhkost dřevěné podlaze příliš neprospívá.

Dřevěné podlahy s výbornými vlastnostmi pro použití do kuchyňských prostorů můžete nalézt u tuzemského předního výrobce dřevěných podlah barlinek.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.