Útulná ložnice se značkou GoodHome

Dobře vyzdobená ložnice je místem odpočinku a relaxace po dlouhém dni. Dokonale uspořádaný prostor v ložnici vám umožní odpočinout si, uklidnit se a je místem, kam se každý chce vrátit. Jak to zařídit tak, aby byla ložnice krásně uspořádaná?

Závěsy do ložnice | Doleo.cz

Jak zařídit útulnou ložnici?

Váš domov je prostor, kde odpočíváte, pracujete a setkáváte se s přáteli. Je to místo, které by jako žádné jiné nemělo být útulné, poskytovat svým rodinným členům klid a bezpečí a motivovat k činu. Je důležité obklopit se vybavením a zařízeními, která se vám líbí a která usnadňují plnění vašich každodenních povinností. Každý prvek bytu, bez ohledu na vaše finanční možnosti a zájmy, by měl být pečlivě promyšlen a uspořádán tak, aby byl život pohodlnější a jednodušší. Jedním z nejdůležitějších prostor v každém bytě je ložnice. Někdy je to jen místo, kde spíte, odpočíváte, čtete nebo meditujete.  Neexistuje žádná zlatá metoda pro uspořádání vaší vysněné ložnice. Je to místnost, která by měla přispívat ke klidu a úplné relaxaci. Jak zařídit ložnici snů? Útulná ložnice je především o dobře zvoleném nábytku, výrobcích a materiálech.

Závěsy do ložnice | Doleo.cz

Srdcem a středem každé ložnice je pohodlná postel. Může být vysoká, se silným a tvarovaným rámem nebo nízká, téměř na podlaze, vybavena pouze nízkým rámem. Nebo možná stojí za to vsadit na recyklovaný nábytek vyrobený z upravených materiálů a plastů nebo palet? Ve velmi úzkých místnostech se často používají postele, které jsou během dne umístěny svisle podél zdi. Díky tomu je celá místnost k dispozici obyvatelům domu.

Pokud přemýšlíte, jak uspořádat útulnou ložnici, zvolte přirozenou a na dotek příjemnou podlahu. Dřevěný povrch bude perfektní - nevyžaduje další údržbu a přírodní dřevo je teplé a lze po něm chodit bosými nohami. Pokud je podlaha hladká nebo má jednotnou strukturu, můžete k ní přidat měkký a nadýchaný koberec. Koberec může být hladký nebo vícebarevný, v závislosti na typu podlahy. Přizpůsobte jeho barvu a strukturu typu polštářů a záclon.

Ložnice - jak to zařídit tak, aby poskytlo úlevu a klid před usnutím? Stále populárnějším řešením je odstranění televizorů a dalších zařízení, která vyzařují silné modré světlo z ložnice. Výzkum provedený v posledních letech dokazuje, že dlouhodobé zírání na obrazovku počítače, televize nebo tabletu před usnutím narušuje přirozené procesy v našem těle. Je pro nás obtížnější usnout a spánek je méně účinný a neprospívá správnému odpočinku. Pokud si však nedokážete představit večer v ložnici bez svého oblíbeného filmu nebo čtení zpráv, nebo rádi pracujete večer a často to děláte v posteli, zvažte nalezení malého pracovního koutku nebo speciální skříňky poblíž postele, kde můžete skrýt počítač nebo telefon. Původním nápadem je také instalace projektoru v ložnici, který vám umožní promítat filmy na zeď nebo plátno - skutečný zážitek pro milovníky kina, aniž byste museli opouštět domov!

Nezapomeňte na přiměřené a měkké osvětlení v ložnici. Velmi praktickou možností je investovat do typu spínače, který umožňuje regulovat intenzitu světla. Pokud si chcete přečíst knihu, potřebujete silnější světlo, ale když uspáváte dítě nebo potřebujete sáhnout po základním předmětu, aniž byste probudili další členy rodiny, tlumené osvětlení bude skvělé.

Jak zařídit ložnici | Doleo.cz

Chcete-li zdůraznit okno na pozadí celé místnosti, zvolte záclony se silnými a jasně viditelnými vzory, např. Geometrické nebo květinové, nebo vyberte materiál s různorodou strukturou.

Pokud rádi a často uklízíte, zvolte záclony, které se snadno umývají, čistí, nevyžadují žehlení a lze je pohodlně zkrátit podle potřeb a výšky okna. Některé modely mají neviditelné švy a jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, např. Polyesteru, což usnadňuje jejich používání.

Barevné a vzorované závěsy mohou být hlavním designovým prvkem místnosti. Je dobré, když je ložnice udržována v tlumených barvách a odstínech.

Použití hladkých vzorů v kombinaci se závěsy v jednotné charakteristické barvě dodá ložnici nádech sofistikovaného vkusu. Dokonalým příkladem jsou záclony s geometrickými vzory vyrobené ze snadno použitelné bavlny.

 Vyberte si polštáře, které mají odnímatelný potah. Díky tomu je čištění mnohem jednodušší. Můžete si také vybrat polštáře v jedné barevné škále - např. Od světle šedé po tmavou grafitovou a dokonce i černou.

Zajímavým řešením v jednoduchých interiérech je použití dvou nebo tří základních barev polštářů, např. Šedé nebo bílé, a přidání materiálů se vzory, např. Geometrické nebo květinové motivy. Sázejte na polštáře vyrobené z materiálu odolného proti UV záření - jejich barvy nevyblednou a vydrží dlouho jak v ložnici a obývacím pokoji, tak i na balkóně a terase.

Jak zařídit ložnici | Doleo.cz

Útulná ložnice - uspořádání, která změní váš interiér!

Jak vyzdobit ložnici, do které se zamilujete? Použijte klidné barvy, vyberte osvědčené příslušenství jako designové polštáře, přikrývky a malé koberce.

Nepřetěžujte místnost příliš mnoha předměty. Dopřejte svému tělu odpočinek od každodenního života.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.