Vánoční stolování

Vánoční tabule na Doleo

Vánoční stolování

Vánoce jsou symbolem pohody, lásky a radosti. K hlavnímu bodu prožití krásných vánoc patří neodmyslitelně štědrovečerní večeře. Každý z nás chce mít při této večeři nádherné vánoční stolování a proto si na každém kroku stolování musíme dát záležet.

1.Vánoční ubrus a ubrousky

Máte-li doma například krásný stůl z masivního dřeva, tak Vám postačí určitě středem tažený běhoun s vánočními motivy. Mnoho z nás, ale takovým stolem nedisponuje a proto volíme ubrus s vánočními motivy, doporučujeme zvolit barvu ubrusu v červené, bíle, zelené či popřípadě zlaté barvě. Ubrus nemusí být jen v jedné barvě, ale může být dvoubarevný či obsahovat barevné vánoční motivy.
Ubrousky volte v jiné barvě jako ubrus, nám se nejvíce líbí červený ubrus se zelenými ubrousky.

2. Talíře a příbory

Množství talířů a příborů na Vašem stole volíme podle počtu chodů. Někdo si dopřává tři až čtyř-chodovou štědrovečerní večeři. Ale my co chceme zvolit tradičnější možnost o dvou chodech a tím je tradiční polévka a jako hlavní chod kapr s bramborovou kaší si na stůl přichystáme slavnostní porcelánové nádobí.
První položíme na stůl mělký talíř a na něho můžeme položit ubrousek s vánočním motivem a na něho položíme hluboký talíř na polévku. Po pravé straně položíme prvně nůž a poté lžíci. Na levou stranu položíme vidličku.

3. Vánoční dekorace na stole

Doprostřed stolu si postavíme svíčky a dokola ozdobíme šiškami a jehličím například ze smrku. Na stole můžete jako ozdobu zvolit ještě například baňky které se věší na stromeček.

A vánoční stolování je na světe.

Vánoční stolování

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.