Jak čistit digestoř

Jak vyčistit digestoř | Doleo.cz

Digestoř je jedním z nezbytných spotřebičů v kuchyni. Díky její práci se zbavíme nepříjemných pachů, par a také vlhkosti z místnosti. Pokud se Vám na kuchyňských skříňkách a jiných zařízeních hromadí nečistoty a mastnota znamenáto, že Vaše digestoř potřebuje údržbu.

Kuchyňské digestoře jsou kvůli způsobu práce rozděleny na recirkulační a odtahové. Zejména recirkulační digestoře by měli být pravidelně čištěny. V recirkulačním provozu probíhá práce v uzavřeném okruhu, takže stejný vzduch, který byl nasáván, se po vyčištění vrací do místnosti. Pokud projde špinavým zařízením, vrátí se k nám vzduch s pořádnou dávkou nečistot, které se usadí na kuchyňských skříňkách a také ho budete vdechovat.

 

 

Jak vyčistiti digestoř?

Na vyčištění digestoře budeme potřebovat prostředky na mytí nádobí (nejlépe JAR), teplou vodu a houbičku na nádobí. Jako první si sundéjte síťku digestoře, kterou můžete umýt pod proudem tekoucí vody. Většina mřížek se může umývat také v myčce (před tímto krokem si prostudujte manuál od výrobce, jestli je možné síťku umývat v myčce na nádobí). Síťku můžete také umýt chemickými přípravky určené k umytí mastnot v kuchyni, které seženete v každém velkoobchodě. Nejprve však stojí za to sáhnout po osvědčených domácích postupech - ve většině  případů je spolehlivá teplá voda v kombinaci s mycím prostředkem. Celé tělo digestoře omýjte houbičkou na nádobí s pomocí mycím prostředkem. Jako poslední část zkontrolujte uhlíkový filtr jestli nebude potřeba ho také vyměnit za nový.Pokud budete pravidelně čistit digestoř, alespoň jednou týdně tak bude čištění velmi jednoduché. 

Kuchyňská digestoř


Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.