Styly kuchyní

Bez názvu - 1

Styly kuchyní

Pryč jsou časy kdy byla kuchyně jen místem k vaření jídla. Dnes je z ní jedno z oblíbených míst, kde lidé tráví čas s rodinou a proto si ji přizpůsobují ke svému obrazu, aby zde strávený čas byl co nejpříjemnější.

Nevíte která kuchyně se nejvíce hodí pro Vás?

Podívejte se na několik populárních stylů kuchyní a vyberte si tu pravou.

1. Moderní

Bez názvu - 1_6

Moderní kuchyně se vyhýbá složitým tvarům a ozdobám. Místo toho dává prohlédnout kráse materiálů ze kterých je vyrobena. Vyznačuje se velkým prostorem, skoro prázdnými kuchyňskými deskami a elegantními povrchy jako  nerezová ocel. Pro ty, kteří mají raději přírodnější vzhled kuchyně, se dřevo skvěle hodí na skřínky a kuchyňskou desku.

2. Minimalistický

Bez názvu - 1_1

Minimalistický styl se podobá modernímu stylu, ale je ještě striktnější. Zaměřuje se na čisté, úhledné prostory a jednoduché tvary bez zbytečných prvků. Všechny úložné prostory se efektivně využívají do milimetru. Většinou se používá jen jedna barva s různou sytostí a jasem, ale šikovné vytvořený kontrast může podtrhnout celou kuchyni.

3. Rustikální

Bez názvu - 1_4

Kuchyně v rustikálním stylu je od pohledu plná dřeva, které má příjemný vzhled. Proto ho najdeme všude od podlahy, až po strop. Hojně se používají i povrchy z kamene a cihel. Barvy jsou na rozdíl od moderních kuchyní teplé a příjemné. 
Kuchyně ve stylu Provence v bílé barvě s kombinaci pastelových barev modré, fialové a růžové je v dnešní době hodně oblíbenou verzí rustikálního stylu.

4. Venkovský

Bez názvu - 1_3

Cílem tohoto stylu je navodit pocit venkova u Vás doma. Do této kuchyně se krásně hodí velký farmářský stůl, dřevěné skříňky a kombinace doplňků navozující příjemnou venkovskou atmosféru.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.